• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Czy faktycznie lokal gastronomiczny to dobry interes?

Wiele osób chciałoby otworzyć lokal gastronomiczny – jednakże pewnie każdy wie, iż otworzenie restauracji to znaczny wydatek finansowy. Poza tym, w zasadzie sytuacja jest taka, że obiekty gastronomiczne padają częściej, aniżeli biznesy funkcjonujące w jakichś innych branżach. Cóż, to naprawdę nie powinno znaczyć, iż we wszystkich przypadkach jesteśmy tak jakby skazani na bankructwo. Jeśli tak rozumujemy, w sumie nawet nie powinniśmy otwierać lokalu. To nie ma sensu! Pozytywne podejście to podstawa, pracownicy i smakosze potrafią to zresztą wyczuć.
- odnajdź odpowiednią niszę. Zatem choć w dalszym ciągu kuchnia polska bądź włoska są u nas niezmiernie popularne, to jednak prawda jest taka, iż jak najbardziej warto oglądać się za trochę mniej popularnymi typami. Może kuchnia litewska albo portugalska są OK?
- w żadnym wypadku nie oszczędzaj na wielkości jedzenia. I tak narzut na potrawach jest duży, zatem nie ma sensu dawać porcji jak dla kilkuletniego dziecka. Nie chodzi tutaj o zapychanie żołądka, w końcu nie o to chodzi w jedzeniu, lecz bardzo często jest tak, że potrawy są śmiesznie nieduże.
źródło: serwis

Podobne wpisy:

Categories: Biznes

Comments are closed.